ПОЛИТИЧЕСКИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ : Орбан: Европа да не приема имигранти, а да даде пари за страните им

Tuesday, August 26, 2014

Орбан: Европа да не приема имигранти, а да даде пари за страните им


Reuters





Премиерът на Унгария Виктор Орбан се обяви против "либералното" имиграционно законодателство в Европа, предаде "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Вместо да приема голям брой имигранти, Европа трябва да увеличи финансирането за програми за развитие в страните, от които идват мигрантите, препоръча Орбан. Той подчерта, че подкрепя "непоклатимите" антиимигрантски политики и ще се противопостави на всеки опит на Европейския съюз да наложи централизирано "либерално" законодателство за миграцията.

Според унгарския премиер, който говори пред годишната среща на унгарските посланици, е "безотговорно" да се наемат чужденци за вършене на нискоквалифицирана работа, която би могла да се върши от роми, стига те да бъдат обучени за това. Виктор Орбан допълни, че въпросът за имиграцията в Европа трябва да остане в компетенциите на националните юрисдикции, а не под контрола на институциите на ЕС.

Орбан обяви още, че ще търси подкрепа от други европейски правителства за подобряване на отношенията с Москва, допълва "Ройтерс". Той подчерта, че отдалечаването на Европейския съюз от Русия е лошо не само за Унгария, но и за Европа. Преди десетина дни Орбан заяви, че налагайки санкции на Русия, Европа "се е простреляла в крака".

Партията на Виктор Орбан "Фидес", която спечели на изборите през април нов четиригодишен мандат, е подложена на критики в ЕС, че управлява по недемократичен начин.


От Дневник


No comments:

Post a Comment

за мен съдържанието на страницата

СТРАХОТЕН САИТ ЗА БЕЗПЛАТНИ РЕКЛАМИ

PERFECT TIMING AND POSITIONING Just launched. Get in before the masses. Earn thousands weekly!

Your SEO optimized title page contents